Tamek Gıda ve Konserve A.Ş.'nin Salihli Adala Beldesinde faaliyet gösteren fabrikasında uygulamalı yangın tatbikatı yapıldı. Tüm çalışanların katıldığı tatbikata Tamek Gıda ve Konserve A.Ş. Salihli fabrikasının konferans salonunda sinevizyon gösterisi ile başlandı.
Seminer, Kavas Ticareti'n Sahibi Nazif KAVAS ile RİSK MED kurucu ortağı ve A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Necati İLHAN tarafından gerçekleştirildi.
Seminerde; yangın çıkmadan alınması gereken önlemler ve çıkabilecek bir yangına karşı söndürme teknikleri ile yangın esnasında uygulanacak hareket tarzı, toplanma yerine ulaşma, bölüm şefleri ve kısım amirlerinin yangın sırasındaki görevleri ile Binaların Yangından Korunması Yönetmeliği'ne göre 'Elli kişiden fazla personeli bulunan işyerlerinde yangın ekibi oluşturulması'na ilişkin yasa gereği kurulan yangın ekibi, kurtarma ve koruma ekiplerinin görevleri ayrıntıları ile personele anlatıldı. Ayrıca personele ABC Tozlu, Karbondioksit Gazlı ve Halon (HCFC) Yangın Söndürme Cihazlarının kullanım alanları ve kullanım şekilleri de uygulamalı olarak gösterildi.
Yapılan seminer ve tatbikatın çok yararlı olduğu ve Tamek Gıda ve Konserve A.Ş. Salihli fabrikasının personelinin var olan bilgilerinin güncellendiği belirtildi.